Párásító berendezést kapott a Piarista-óvoda

Pálma alakú párásító berendezés alatt hűsölhetnek a gyerekek a Piarista-óvodában. A professzionális eszközt egy felajánlásnak köszönheti a kanizsai intézmény.

Haszon Andrea, a Piarista-iskola egykori diákja adományozta a berendezést a kicsiknek. Az országban eddig ez az egyetlen pálma alakú párásító. Az intézmény dolgozói az óvoda udvarán helyezték el a gépet, mivel nem csak praktikus, de kinézete miatt gyerekbarát is.

– A kivitelezést kalákában, megosztva végeztük. A beszerelő cég, aki nyilván a műszaki részletekhez ért, ők végezték a munka szakmai részét, viszont az iskolánknak a karbantartói, a műszaki dolgozói készítették elő a terepet. Nagyon sokat dolgoztak, a beszerelő cég munkatársai ki is emelték, hogy mennyire profi karbantartóink vannak – fejtette ki Böszörményi Géza, a Piarista-iskola és óvoda igazgatója.

Az ovisok nagyon örültek a frissítő eszköznek, amit minden nap használhatnak, hiszen egyáltalán nem lesznek vizesek alatta.

– Napi rendszerességgel használjuk. Amikor nagyon meleg van, akkor többször is bekapcsoljuk egy nap. A múlt héten tartottunk a gyerekeknek egy strandolós napot, egész nap fürdőruhában voltunk és azt nagyon élvezték, hogy itt a párásító és lehetett alatta játszani. Kiteríthették a törölközőiket, mintha strandon lettünk volna – mondta el Titz Eszter, a Piarista-óvoda óvodavezetője.

Az adománynak a része volt egy kültéri párakapu is, amit a tanévkezdésekor próbálhatnak ki az iskola diákjai.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)