Szabadrúgásgól a végén

A ráadásban szerzett szabadrúgásgóllal szerzett pontot a kanizsai NB III-as labdarúgó együttes első idénybeli hazai bajnoki találkozóján.

FC Nagykanizsa (5.) – VLS Veszprém (6.) 1-1 (0-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 2. forduló. Nagykanizsa, 550 néző. Vezette: Szommer (Rózsa D., Illés T.). G.: Béli M. (92.), illetve Molnár Ba. (43.)

FCN: Horváth M. - Horváth B. (Bagó B., 46.), Papp Sz., Major M., Baráth M. - Szegleti, Szabó P. (Kretz, 58.), Béli M. - Ekker, Vass Gy. (Péntek, 63.), Vlasics. Vezetőedző: Koller Zoltán.

Rekkenő hőség és egy jól felkészített ellenfél fogadta az FC Nagykanizsát hazai pályán a Veszprémmel szembeni bajnokiján. Utóbbi aligha volt véletlen, mivel Pető Tamás veszprémi szakvezető, volt válogatott labdarúgó nem szeretett volna megfázni Kanizsán harmadszor is: az elmúlt szezonban a dél-zalai, bajnokságbeli tétmérkőzésen, valamint a nagykanizsai kupameccsükön is ő volt kénytelen gratulálni a zalai legénységnek a győzelemhez. Ennek megfelelően kontrollálták is a játékot, majd ahogy telt az idő, a vendéglátók is magukhoz tértek. Mégis egy védelmi kihagyást követően a VLS Veszprém szerzett vezetést a 43. percben. Egyértelmű volt, hogy a Kanizsa az egyenlítés reményében futott ki a második félidőre, az előrehúzódó Major Máté óriási helyzetet hagyott ki, majd alábbhagyott mégis a lendületük. Már-már beletörődtek volna a szurkolók is a vereségbe, amikor Béli Milán egy remek szabadrúgásból csavart a rövidbe, ezzel egy pontot megmentve a Nagykanizsának.

- Néha éri bizony szakmailag negatív meglepetés az embert, nos ezúttal ez történt, hiszen együttesem nem úgy kezdett, ahogy elterveztük és sajnos a továbbiak sem a megbeszélteknek megfelelően – értékelte a meccset Koller Zoltán, az FCN vezetőedzője. Hogy azért pozitívumot is említsek, a végén sikerült az egyenlítés, így pontot szerezve készülhetünk a szerdai bajnokinkra, melyet idegenben a Puskás II ellen vívhatunk.

P.L.