Tizenöt kilós ponttyal volt nyerhető a hétvégi horgászverseny

2020. aug. 11.

Tizenöt kilós nyurga ponttyal nyerte meg a hétvégi horgászversenyt Mihalics Sándor a Csónakázó-tónál. Az Olajipari Dolgozók Sporthorgász Egyesületének versenyein évtizedek óta nem volt ekkora fogás.

Az egyesület tagjai minden évben egyszer megmérettetik a pecázó tudásukat, idén az eddigieknél valamivel kevesebben jelentkeztek a kihívásra.

– Tizenöt versenyzőnk jött el, a vírushelyzet miatt tavaszról mostanra kellett áthelyeznünk a versenyünket, eredetileg április 29-én lett volna. Rengetegen vannak szabadságon, ez csökkenti a létszámunkat, 20-25 fő szokott összejönni általában a versenyünkön – mondta Petovári József, az Olajipari Dolgozók Sporthorgász Egyesület elnöke.

A tapasztaltabb horgászok szerint a halfogáshoz nem elég a tudás, jó adag szerencse is kell hozzá. Mihalics Sándornak ezen a versenyen mindkettőből jutott.

– Összesen három darab pontyot fogtam, az első 15,2 kilós volt, a második 4, a harmadik 5 kiló körüli volt. Jó az etetőanyagom, nagyon sokat járok ki a Csónakázó-tóra, szeretek itt horgászni, nagyon sokat tesztelek, és a tapasztalatok alapján próbálok fejlődni. Úgy gondolom, hogy elég jó esélyeim vannak – árulta el Mihalics Sándor.

A küzdelem után a közös ebéd sem maradt el.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)