Újabb sikeres kanizsai szereplés

facebook megosztás

Ezúttal Szlovákiában öregbítette hazánk hírnevét Danicser Anita. A kanizsai erőemelő a közelmúltban a Nagyszombaton rendezett világkupán mérettette meg magát, ahol a női mezőny legidősebb tagjaként, a 4. helyet szerezte meg. 

A koronavírus-járvány miatt négy, előzetesen napirendre vett versenye is elmaradt Danicser Anitának. Így az első megmérettetés, amin a kanizsai sportoló idén részt vehetett az az augusztus elsején tartott szlovák Victoria Cup volt. Anita második próbálkozását elvették a bírók, harmadikra azonban már sikeresen emelte meg a 155 kilogrammot. 

– A 155 kilogrammot, amit másodikra kértem be, ott lehet látni a videón is, hogy lábbillenés miatt vették el. Egészen pontosan a háromból kettő bíró döntött így. Szerettem volna menni 160 kilogrammra, hiszen közel voltam ahhoz a szinthez, amire már eddig is képes voltam. Ez egy pontozásos verseny volt, így külön korcsoportban, súlycsoportban nem volt eredményhirdetés. Így emiatt 4. lettem a 12 női versenyző közül, ez szerintem nagyon jó eredmény. A 160-165 kilogramm is sikerülhetett volna, mert ez bennem van, akkor pontokkal előbbre vagyok, de így is a dobogóközelben zártam - mesélte Danicser Anita erőemelő.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)  

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.