Véget ért a bizottsági szakasz

facebook megosztás

Véget ért a bizottsági szakasz – a csütörtöki soros közgyűlést megelőzően ma tárgyalták a hatáskörükbe tartozó napirendi pontokat a bizottságok. A tárgyalási maratont a Szociális, Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottság kezdte, majd az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság, végül a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság is véleményezte a közgyűlés elé kerülő napirendeket.

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatról több szakbizottság is tárgyalt.

A pályázatban Nagykanizsa önkormányzata a kezdetek óta részt vesz, ehhez kapcsolódóan megalkotta saját rendeletét is. Az idő múlásával a határozat elavulttá vált, így a részvételi feltételek módosítást igényelnek – hangsúlyozta Bagarus Ágnes a Szociális, Egészségügyi és Környezetvédelmi Bizottság mai ülésén.

A Humán és hatósági osztály vezetője kifejtette: az eredeti rendelet csak a pályázó anyagi körülményeit vizsgálta, az elmúlt években azonban emelkedett a bérminimum, így több olyan fiatal esett ki a pályázók köréből, aki rászorulna a támogatásra. Ezért készült egy új pontozási rendszer, amely a jövedelmi helyzet és a szociális körülmények mellett figyelembe veszi például azt is, hogy a pályázó milyen távolságra lévő felsőoktatási intézményben szeretné folytatni tanulmányait.

Az előterjesztést a bizottság egyhangúlag támogatta.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.