VII. Ének Mesterkurzus Záró Koncert a Kendlimajorban

Zárókoncertet adtak péntek este az Ének Mesterkurzus tanoncai a Kendlimajorban. A teltházas előadáson ismert komolyzenei, valamint könnyűzenei darabok is hallhatóak voltak.

– Állandó közönségünk, akik figyelemmel kísérik a kurzus munkáját láthatták, hogy nálunk nem csak a hangképzés folyik, ebben az évben is a rendezés, a szerepgyakorlat és a színpadi játék kapta a nagyobb hangsúlyt – mondta nyitóbeszédében Huszti Bernadett operaénekes.

A megnyitó után a tanulók egyesével mutatták meg énektudásukat a közönségnek. A szabadiskola szervező-vezetője, Ludvigné Tihanyi Klára elárulta, hogy az idei 12 fős csapat keményen dolgozott, hogy színpadra álljanak.

– Színpadra készítik elő a résztvevőket, persze énekhang képzés is folyik. Reggeltől estig kemény munkát végeznek azok, akik eljönnek erre a kurzusra –árulta el Ludvigné Tihanyi Klára, a Kendlimajor Művészeti Szabadiskola szervező-vezetője.

Buzás Krisztina édesanyja elmesélte, hogy lánya több  mint 10 éve kezdett az énekléssel foglalkozni. Mindig is támogatták Krisztinát, mert látták rajta, hogy szeret énekelni.

–Támogattuk ebben, mert úgy gondoltuk, hogy - mivel ő egy autista énekesnő - motivációs jelleggel próbáljuk meg.  Aztán a motiváció lényegtelen lett és, hogy ő mit szeretne csinálni, ez lett a fontos - mesélte Buzás Ferencné.

Az kurzusra minden olyan érdeklődőt várnak legközelebb is, aki kipróbálná magát az éneklésben vagy akár a hangját szeretné tovább fejleszteni.

H.R.

(Fotók: Horváth Zoltán)