17 évesen papírok nélkül, ittasan, eltiltás hatálya alatt hajtott az árokba – utasa súlyosan megsérült

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy 17 éves fiú közlekedett segédmotoros kerékpárral 2020. szeptember 28-án 15 óra 48 perckor Szepetneken, a Kossuth Lajos utcában, utasként egy 18 éves személyt szállított, bukósisakot egyikük sem viselt. Egy egyenes útszakaszon letért az úttestről és az árokba hajtott a motorjával, ahol hídfejnek ütközött. A baleset során a járműről az utas leesett és súlyos sérülést szenvedett, a sofőr nem sérült meg.

A rendőri intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a motoros alkoholt fogyasztott, ezért további mintavételre előállították.  A fiú adatainak ellenőrzése során az is kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett és eltiltás hatálya alatt vett részt a járművel a közúti forgalomban. A sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából a nagykanizsai rendőrök őrizetbe vették - közölte a rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(Borítókép: police.hu)