28. Kaán Károly Környezetvédelmi verseny és szoborkoszorúzás

A 28. Kaán Károly Környezetvédelmi verseny idén is az erdészpolitikus szobrának megkoszorúzásával indult csütörtök délelőtt. A pandémia miatt az 5. és 6. osztályos tanulók most rendhagyó módon adnak számot tudásukról.  

Az országos verseny megyei döntője holnap kezdődik, de most a járvány miatt teljesen más formában, mint az eddig megszokott években.

– A mostani verseny csak úgy fog működni - ilyen még nem volt sosem -, hogy szétküldtük online a feladatlapokat, amikre rá van írva, hogy 80 percig lehet írni. Ezt ugyanúgy lehet ellenőrizni, mint az érettségit vagy a nyelvvizsgáknak a folyamatát. De azt hiszem, hogy ez nem veszít semmit a versenynek az értékéből – mondta el Benedek Miklós, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke.

Simon Alexandra Zoé elárulta, hogy tavaly is indult a versenyen és a sok gyakorlásnak köszönhetően szép eredménnyel végzett.

– Tavaly a Kaán Károly versenyen elég nehéz feladatok voltak, viszont a tavalyi felkészítő tanárommal nagyon sokat tanultunk rá, így sikerült is bejutnom a megyeire. Nem mondom, hogy könnyen ment, de a hatodik osztályosok közül én lettem a legjobb a suliban. Igyekeztem ­– mondta el Simon Alexandra Zoé.

Zoé reméli, hogy az idei évben is sikerül jó eredménnyel zárni.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)