91 évesen is virágot nevel, hogy díszes legyen a kiskanizsai kápolna

A templomokat, kápolnákat és a fogadalmi kereszteket is folyamatosan díszítik a szebbnél szebb virágok a környékünkön. Egy-egy településrészen a hívek gondoskodnak a folyamatos virág ellátásról, de leginkább már csak az idősebb generáció.

Kisasszony napján hófehér dáliák díszítették a kiskanizsai kápolnát. A virágokat egy helyi, 91 esztendős asszony ajánlotta fel, aki a mai napig gondozza kertjét és virágait Kiskanizsán.

Dolmányos Antalné régebben piacra is járt, ehhez viszont ma már nincs ereje. De virágait még mindig elküldi az ünnepekre a templomba, a kápolnákba.

– Kicsi korunktól fogva ezt kellett csinálnunk. Aki tanít, az azt szereti csinálni. Nekünk ezt kellett csinálni. És bennem van, nagyon szeretem. Ha beteg vagyok is, kijövök a kertbe, mert akkor úgy érzem, nem vagyok beteg. Ha valamit csinálhatok. De ilyen nem volt ám sosem a kert. Nem csak az enyém, tessék körbenézni. Mindenkiében méteres a fű. Nem bírunk vele. az öregek kihalnak lassan, a fiatalok nem szeretik csinálni, nem is akarják – mondta el Dolmányos Antalné.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)