Adománynap az Egyszülős Egyesületnél

facebook megosztás

Adománynappal zárta nyári programjait az Egyszülős Egyesület. A februárban alakult szervezet a tanszünet alatti korrepetálás és a faültetés után ezúttal az iskolakezdést támogatta.

Gyermek- és felnőttruhák, cipők, játékok, sportszerek, könyvek, az elmúlt hónapokban összegyűlt adományokból válogathattak az érdeklődők. A Jézus Szíve Plébánia közösségi házában tartott pénteki adománynapon a Katolikus Karitász Nagykanizsai Szervezete is segítette a munkát. Vezetőjük Barbalics Józsefné szinte a kezdetek óta pártolja az Egyszülős Egyesület célkitűzéseit.

– Egy hónapon keresztül a könyvtárban hat tanuló volt hozzám beosztva, és nekik segítettem matematikát és nyelvtant gyakorolni. Ez egy másikfajta munka, melyet most csinálunk. A város lakói nagyon sok, többféle adományt adtak össze, amelyek nagyon kelendők azok a gyermekruhák – mondta el Barbalics Józsefné, a Katolikus Karitász Nagykanizsai Szervezet vezetője.

A kanizsai emberek segítésére megalakult egyesületek, szervezetek együttműködése a közös adománynapon is megmutatkozott.

– Kicsit túlmutat a mai nap az Egyszülős Egyesület érintettjein, így is hirdettük meg. Szívesen látunk minden érdeklődőt, én remélem a városban széles információs csatornán kijutott az, hogy ez a mai nap szerveződik. Kilenc órakor nyitottunk már érdeklődőnk van és öt órakor zárjuk a mai napot nyilatkozta Németh Györgyi, az Egyszülős Egyesület elnöke.

Az egyesület a következő, novemberi adománynapjára továbbra is várja a felajánlásokat.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.