Az ÉVE-frakció álláspontja a buszjáratok visszaállításáról

facebook megosztás

A zalaegerszegi sajtótájékoztatóval ellentétben Balogh László polgármester csak a közösségi oldalán számolt be arról, hogy sikerült olyan megoldást találni, amellyel a kanizsai polgárok is elégedettek lesznek. Pontosabb információval várhatóan a hónap végén tudunk Önöknek szolgálni - írta a facebookon.  

Hivatalos információ még nem látott napvilágot arról, hogy a nyolc pár buszjárat közül mennyit állítanak újra forgalomba, de a bizottsági üléseken elhangzottak szerint 4, illetve 6 párról tárgyalnak a felek. Az Éljen VárosuNk! Egyesület tagjai szerint nevetséges, hogy ezt a helyi Fidesz politikai eredményként könyveli el. Az ÉVE álláspontja a következő: amíg nem biztosítottak az ugyanolyan minőségű vasúti lehetőségek, mint korábban a Volánbusznál, addig vissza kell állítani a 2020. júniusi menetrend-változtatás előtti teljes autóbuszos menetrendet a Nagykanizsa-Budapest vonalon.

– Ezt eredményként elkönyvelni elég nevetséges, s a kanizsaiak is elég mulatságosnak tartják ezt, ahogy én látom. Nehéz kommunikálni azt, hogy van valakinek ezer forintja, elveszem tőle az ezer forintot, majd visszaadok ötszázat vagy visszaadom mind az ezret, tehát tulajdonképpen nem csináltam semmit, csak az kerül vissza, ami megjár, ami már megvolt. Az a mi álláspontunk is, hogy lehet gondolkodni a későbbiekben abban, hogy a vasutat priorizáljuk, hogy a vasút kerüljön előtérbe, de ennek a feltételeit, a másik oldalt meg kell teremteni. Amennyiben megteremtjük ennek minden feltételét, tehát le lehet jutni normálisan a vasútállomásra, vannak InterCity-vonatok, jó minőségben, sűrűn, s jó kocsikkal, valamint gyorsak, tehát két és fél, esetleg két és háromnegyed óra alatt felérnek Budapestre, akkor lehet arról beszélni, hogy csökkentem a buszjáratokat. Amíg viszont ezek a feltételek nem adottak, addig a június előtti menetrend az, ami szerintünk elfogadható - nyilatkozta Horváth Jácint, az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióvezető-helyettese.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.