Bemutatták a TELE-KA-LAND Mesés Applikációt Magyarszerdahelyen

facebook megosztás

A kezdeményezés lényege, hogy az online fejlesztés segítségével a kirándulók még több időt töltsenek el a szlovén-magyar határ menti térségben.

Az általános iskolás tanulók - érkezés után - a szabadtéri játékeszközökkel tehették próbára az ügyességüket a mai turisztikai napon a TELE-KA-LAND Meseparkban. 

– Több alkalommal személyesen is tapasztaltam, hogy gyerekes családok járták körül a Meseparkot, a figurákat, a mesélő táblát, illetve a játékokat vették igénybe. Igazán a Mesepark egy-másfél órás kikapcsolódás a gyerekes szülőknek – mondta Marczin György, Magyarszerdahely polgármestere.

A TELE-KA-LAND Mesés Applikáció fejlesztésének egyik fő célja az volt, hogy a Meseparkba érkező családok a környék más programjaival, látványosságaival is megismerkedjenek.

– Ezzel az volt a célunk, hogy a szlovén-magyar határ menti térségben több időt töltsenek el a térségbe érkező turisták. Ez a mobilapplikáció ingyenesen letölthető a mobilokra és úgy gondoljuk, ha a projekt már véget ér, a családok utána is nyugodtan tudnak kalandozni a szlovén-magyar határ menti térségben – fűzte hozzá Gyarmati-Litter Tímea, a Turisztikai Desztinációs Menedzsment projektmunkatársa.

A Mesepark két éve várja a vendégeket a településen. Tavaly Mesefesztivált is rendeztek Magyarszerdahelyen. A programon tucatnyi lehetőség közül választhattak az érdeklődők.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.