„Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjjal jutalmazták Geröly Krisztinát

facebook megosztás


A díjazott Geröly Krisztina, középen

Az óvodapedagógus a kiváló tehetségsegítő kategóriában kapta az elismerést. A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok elismerésére. Idén több mint ötszáz jelölt közül, öt kategóriában, ötvenen vehettek át díjat.

– Ez egy hosszú munkának az eredménye, hiszen erre a díjra való jelölés is csak úgy történhetett, hogy öt év távlatában kellett igazolni azt a tehetséggondozó-fejlesztő, illetve tehetségtámogató, segítő tevékenységet, amelyet egy-egy pedagógus végzett ezalatt az idő alatt – mondta el Geröly Krisztina, a Kossuth- és Miklósfai-tagóvoda tagóvoda-vezetője.

A jelöléshez egy ajánlás szükséges, amelyet két ajánló közösen készít el. Geröly Krisztina esetében az egyik támogató Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője volt.

– 2016-ban elindult Nagykanizsa Központi Óvodában a tehetséggondozás, ami nem csak egy intézményre korlátozódott, hanem mindegyik óvodánkba tehetséggondozó műhelyeket szerveztünk. Ennek a koordinátora Krisztina volt. A pályázat így egyik feltétele teljesült, hiszen öt éves szakmai múlttal kell rendelkeznie annak a pedagógusnak, akit felterjesztünk erre a díjra – fűzte hozzá Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője.

Az óvodapedagógusok elárulták: fontosnak találják, hogy a tehetséggondozás modern szemléletben jelenjen meg valamennyi kanizsai óvodában, és ehhez folyamatosan elsajátítják a legújabb módszertani ismereteket.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.