Bronzérem az informatikai diákolimpián

facebook megosztás

Sikerrel rendezték meg a Közép-Európai Informatikai Diákolimpiát Nagykanizsán. A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében a Batthyány Lajos Gimnáziumban tartott megmérettetés a régió legfontosabb informatikai tanulmányi versenye volt.

A járványhelyzet miatt igaz nem az eredeti tervek szerint júliusban, de még az iskola kezdete előtt próbára tehették magukat a kimagasló programozási ismeretekkel rendelkező fiatalok. 13 nemzet 56 diákja vett részt a rangos megmérettetésen. Magyarországot nyolc fiú képviselte a versenyen, ebből ketten, Szente Péter és Németh Márton a Batthyány Lajos Gimnázium tanulói.

A középiskolások két, öt-öt órán át zajló versenynapon mérték össze programozási ismereteiket, három-három feladat önálló megoldásával. A versenyfeladatok nehézségét és összetettségét jelzi, hogy a szervezők szerint még egy végzős informatika szakos egyetemista számára is komoly kihívást jelentett volna a feladatok megoldása.

– A versenyzők felénél sikerült jobb eredményt elérnem, így végül bronzérmet szereztem – összegezte az idei versenyt Szente Péter.  

A másik kanizsai fiatal Németh Márton számára ez az év még a tapasztalatszerzésről szólt, de egy-két éven belül ő is szeretné éremmel zárni a CEOI megmérettetést.

Körülbelül erre az eredményre számítottam, mivel ez egy nagyon erős internacionális mezőny, javarészt idősebb diákokkal, így nem vártam, hogy eredményt érek el. Jövőre, vagy két év múlva szeretnék komolyabb eredményt elérni ugyanezen a versenyen – mondta Németh Márton.

A magyar mellett a cseh, a szlovák, a holland, a német, a lengyel és svájci csapatok személyesen vettek részt a diákolimpián, míg a járványhelyzet miatt az osztrák, az olasz, a szlovén, a horvát, a litván és a román csapatok otthonról online kapcsolódtak az idei versengésbe.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.