Bronzérmes lett Nemes Benjamin a országos junior birkózó bajnokságon

2020. szep. 17.

Bronzérmet szerzett az országos junior birkózó bajnokságon Nemes Benjamin. A 125 kilós kanizsai sportoló elsőévesként két győztes és két vesztes meccsel zárta a tornát.

A Kanizsai Birkózó Sportegyesület óriása idén nyáron érettségizett, majd felvették a Testnevelési Egyetemre, így jelenleg a Vasasban készül. A fiatal sportoló nevelőedzője, Szatmári Zsolt szerint Beni jövőbeli teljesítményét még tovább javíthatja, hogy a fővárosban kiemelkedő tudású és vele egy súlycsoportban lévő versenyzőkkel készülhet.

– Egy jó darabig, tehát nem csak ebben az évben, hanem még a következő években is, ő kanizsai versenyző marad. Így bizonyos instrukciókat én is tudok adni neki. Kétségkívül öröm ez az eredmény számunkra, számomra, hiszen itt Kanizsán napi kétszer foglalkoztunk vele, de három ember tudott egy felet kitenni az ő méretéhez és tudásához viszonyítva. A Vasasban viszont megfelelő edzőpartnerekkel készülhet. Így én is kíváncsian várom, hogy miután megvannak az optimális edzőpartnerek, mire lesz majd képes – nyilatkozta  Szatmári Zsolt, a  Kanizsai Birkózó Sportegyesület vezetőedzője.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)