Edzőtáborban várta az érdeklődőket a Szan-Dia

facebook megosztás

Új koreográfiákat tanultak, balettoztak, valamint erőnléti és tornagyakorlatokat is végeztek a résztvevők a Szan-Dia Fitness Sport Club múlt heti táborában. Az edzők szerint ez a pár nap jó alapot adott az iskolakezdéséhez is a sportolóknak.

Horváth Barbara a Szan-Diában tanulta a kötélugrást, jelenleg Budapesten edzősködik. A nyár végi táborban ő is segítette a fiatal kanizsai kötelesek munkáját.

– Saját csoportomból is le tudtam hozni öt lányt, sokat tudnak tanulni egymástól. Élvezi mindkét csoport, nagyon szeretik – árulta el Horváth Barbara kötélugró edző.

Két, négynapos turnusban tartották a tábort, ezeken mintegy 50-50 gyerek vett részt. A fiatalok korosztályuk, tudásuk és csapatuk szerint, forgórendszerben, négy különböző teremben edzettek.

– Nálunk az edzőtábor tényleg az edzésről szól. A gyerekekkel reggel nyolckor már indulunk futni a városba, hogy azért készüljünk az iskolára is. Szeretjük, ha a tanárok elismernek minket, mindig mondom a gyerekeknek, hogy nagyon fontos, hogy le tudjuk futni ezt a kört, hogy a Cooper-teszt is menjen majd. Utána van egy közös bemelegítés a parkolónkban, majd osztódunk a sok-sok terembe – mondta el Tóthné Vágó Alexandra, a Szan-Dia Fitness Sport Club edzője.

A táncosok augusztustól egy új tanártól is tanulhatnak a Szan-Diában.

– A meglévő csoportokat próbálom meg technikailag fejleszteni és új csoportokat kezdek el tanítani. Balettot 6 évestől 9 éves korig szeretnék oktatni, szeptember második hetétől indul a csoport – nyilatkozta Szabó Tímea, a Szan-Dia Fitness Sport Club tánctanára.

A fitneszklubban egyébként szeptembertől felnőtt társastánc, valamint latin alapú táncos órákra is várják az érdeklődőket.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.