Egy pont jutott a megyei rangadón

Valódi meccshangulat kerekedett az FC Nagykanizsa – ZTE FC II NB III-as labdarúgó-mérkőzésen, s a Bányász-stadionhoz szép számmal érkező szurkolók végül 1-1-es döntetlenre végződő összecsapást láthattak a zöld gyepen.

FC Nagykanizsa (10.) – ZTE FC II (15.) 1-1 (1-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 8. forduló. Nagykanizsa, 1000 néző. Vezette: Szommer (Kis Z., Illés). G.: Kovács Gy. (17.), illetve Zimonyi (89. - 11-esből)

FC Nagykanizsa: Horváth M. - Bagó B., Papp Sz., Major, Horváth B. - Kovács Gy., Kretz (Péntek, 76.), Béli M. (Vass Gy., 73.) - Ekker, Török, Vlasics (Szabó P., 63.). Vezetőedző: Koller Zoltán.


Ahogy haladt előre a meccs menete, Bagó Benedeknek (piros-fehér mezben) úgy akadt mind több dolga a kanizsai védelem jobb oldalán

Fotó: Polgár László

A mérkőzés hangulata valamelyest a régi időkből csempészett vissza valamit a Bányász-pályára, egyben igazi, megyei rangadóhoz méltó körítés mellett futottak ki a pályára a csapatok. A vendégek valamelyest talán meg is lepték a hazaiakat, hiszen határozottabban vetették magukat a küzdelembe, az FC Nagykanizsa gárdájának "jó ismerőse”, Zimonyi Dávid ezúttal is jól kevergetett, illetve helyzetbe is került, igaz, azok ki is maradtak. Hogy a 17. percben aztán forduljon a kocka, hiszen Ekker Milán jobb oldalról történt középre adását Kovács György segítse a háló jobb oldalába. A kanizsaiak vezető gólja után továbbra is az ZTE FC II tűnt jobbnak mezőnyben, ugyanakkor a Kanizsa jól őrizte előnyét. A második félidőben azonnal próbált még határozottabb lenni a kék-fehér legénység, Koller Zoltán tanítványai azonban sokat dolgoztak. Ahogy haladt előre az idő, érződött, az FCN egyre kevésbé volt képes tartani a pozícióit. Bozsik József legénységéből Sandro Goncalves is mind több gondot okozott, Szabó Bencét pedig a 88. percben Major Máté buktatta is a büntetőterületen belül - Zimonyi a 11-est pedig gólra is váltotta. Az eredmény innen már nem változott, maradt az 1-1-es döntetlen.

- Nálunk igazából a küzdeni tudásért jár a dicséret – mondta el a találkozót követően Koller Zoltán. - El kell ismernünk, ellenfelünk gyorsabban játszott, emiatt nem is tudtuk a meccs elején sem letámadni őket. A végére tény, hogy elfáradtunk, de sajnos az utóbbi időben lényegében tizennégy emberrel megyünk. A labdabirtoklás és a helyzetek talán a Zete II sikerét sugallhatták volna amúgy is, ugyanakkor a végén azt a hátralévő néhány percet már kibírhattuk volna. Nem sikerült, de küzdünk tovább.

P.L.