Elmaradt a megnyitója a Hevesi-iskola tanévkezdő tárlatának

Elmaradt a megnyitója a ma tervezett tanévkezdő tárlatnak, amit a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájában mutattak volna be a látogatóknak. Ambrus Edit alkotásait így a helyszínen kizárólag az iskolában tanuló diákok láthatják.

A „Pont, kör, vesszőcske” című kiállítás már az iskolakezdéstől megtekinthető, de a mai megnyitót már nem tarthatták meg a szervezők, ugyanis újabb szigorítások léptek életbe az intézmény területén.    

– A megnyitó váratlan elmaradását meg tudom érteni, hogyha a vírushelyzettel kapcsolatos intézkedésekre gondolok. A kiállítás egyénként már az iskolakezdés napjától keddtől fent van a gyerekek nagy örömére – mondta el Lengyák István, a Hevesi-iskola galériavezető pedagógusa.

A szülők és a tárlat iránt érdeklődőknek sem kell búsulni, hiszen a tárlat interaktív, amit bárki megtekinthet az online felületeken is. Az üvegfestmények ugyanis érdekes üzeneteket hordozhatnak absztrakt, leegyszerűsített formában.  

– Közel 50 képet hoztam. Üvegfestményeket és a régészeti rajzaim ihlette festményeimet is. A kiállítás címe is ebből ered. Kiválasztottam egy régészeti korszakot, ami számomra érdekes és az ottani ábrázolásokat vittem át az üvegfestményeimbe – árulta el Ambrus Edit régészeti rajzoló.

Az alkotó hozzátette szomorú, hogy elmarad a galéria megnyitója és nem láthatja a nagyközönség az alkotásait, hiszen számára nagyon fontos a visszajelzés, de természetesen elfogadja a helyzetet és bízik abban, hogy mielőbb enyhítenek a korlátozásokon.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)