Épül, szépül Eszteregnye

facebook megosztás

Folyamatos fejlesztéseket végeznek Eszteregnyén. A település nemrégiben egy új, teljesen felszerelt kisbuszt vásárolt, ezenfelül a közösségi ház is megújult. 

15 millió forintból vásárolhatott a település új kisbuszt a Magyar Falu Program forrásából. A gépjármű 9 személy szállítására alkalmas és tolószékes rámpájával segítheti a mozgássérülteket. A fejlesztéseknek köszönhetően a falu közösségi háza is megújul. 

– Energetikai felújítást hajtunk végre. Ez külső szigetelést és nyílászáró csere, valamint fűtés-korszerűsítésből áll. A pályázat a hivatallal és a közösségi házzal együtt 68 millió forint értékben van, ebből az önkormányzatnak 10 millió forint önerőt kell biztosítani a felújításhoz – mondta el Kele Lajos, Eszteregnye polgármestere.

Ezzel egy időben zajlanak a munkálatok a 900 méteres hegyi út felújításán.

– Folyik egy hegyi út felújításunk. Azt egy BMS pályázaton belül nyertük 16 millió forint értékben. Ebből 2,7 millió forint az önkormányzatnak a része, amit biztosítanunk kell, hogy elkészüljön, és a hegybe utazóknak a kényelmét, a megközelítését szolgálja – folytatta Kele Lajos, Eszteregnye polgármestere.

Kele Lajos hozzátette: Eszteregnyén további rekonstrukciók vannak tervben, melynek célja a falu korszerűsítése.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.