Ez már nagyon kellett!

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának a 11. fordulójában az egyik újonc Gárdonyi VSC-Agárdi Gyógyfürdő vendége volt az FC Nagykanizsa legénysége és a kanizsaiak megszerezték idénybeli negyedik győzelmüket is.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – FC Nagykanizsa 0-4 (0-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés. Agárd, 100 néző. Vezette: Tamási (Molnár I., Bizderi.). G.: Ekker (36.), Béli M. (49.), Lőrincz (75.), Péntek (92.)

Nagykanizsa: Borsi – Horváth B., Papp Sz., Major, Baráth M. - Kovács Gy. (Szegleti), Kretz, Béli M. - Ekker, Vass Gy. (Lőrincz), Török M. (Péntek). Vezetőedző: Koller Zoltán.


Ekker Milán (piros-fehér csíkos mezben) jegyezte az FC Nagykanizsa első gólját Agárdon

Fotó: Polgár László

Hat bajnoki meccsen megszerzett egy pont igencsak sovány termés volt az utóbbi hetekben a Kanizsai labdarúgóitól, ezért is jött jól a mostani fordulót megelőző vasárnap a kupatovábbjutás Koller Zoltán legénysége számára. A csapat tagjaival volt egy „dolgok átbeszélése” is a legutóbbi időszakban, ráadásul délután egy újonc következett a sorban, s a piros-kékek úgy is indultak neki – immár tetszetős új buszukkal - a mérkőzésnek: mindegy hogy miként, csak legyen meg a három pont. Ezúttal nem kellett hangsúlyozni a szép játékra való törekvést, ennél fontosabb volt, hogy a meccs 36. percében Ekker Milán köszönt be, majd a 49. percben Béli Milán – aki emellett még két kapufát is rúgott - szintén eredményes volt, mely máris kedvezőbb kiindulási alapul szolgált a hátralévő szűk félidőre. S ha egy üzlet beindul: a 75. percben a sérüléséből kifolyólag hosszú idő után visszatérő Lőrincz Bence is bevette a hazaiak kapuját, míg a másik támadó, Péntek Adrián a gyöngyöshalászi dupla után ismét feliratkozhatott a góllövők közé, mellyel a végeredmény az újonc otthonában már-már kiütés lett.

- Taktikusan, okosan, szervezetten, valamint hatalmas szívvel játszott csapatom, melyben mindenkinek csak gratulálni tudok az elért eredményhez – mondta el a kanizsaiak vezetőedzője, Koller Zoltán. - Amit eddig is tudtunk a szakmai stábbal, hogy mennyi van a csapatban, úgy érzem, az most játékban ki is jött együttesünkből.

P.L.