Faragott életképek – Wegroszta Zoltán népi iparművész kiállítása a HSMK-ban

facebook megosztás

Faragott életképek címmel nyílt időszakos kiállítás a HSMK-ban. A tárlaton 66 kiállított műremek tekinthető meg, melyek Wegroszta Zoltán kiskanizsai fafaragó, népi iparművész alkotásai.

A 68 éves alkotó közel 30 éve még mindig aktívan faragja műalkotásait, amelyek sok érdekes témát rejtenek magukban. Jelenleg a szüreti szokásokról készít sorozatot, melynek első darabját már meg is tekintheti a közönség.

– Több témával dolgozom és általában sorozatokat készítek. Van egyházi művészet, népi irányzat és ezekből is azokat szoktam megfaragni, ami már eltűnt, vagy csak hallottunk róla, nagymamánk mesélte. Van egy sorozatom a népi mesterségek, ami arról szól, hogy egyes szakmák eltűntek – nyilatkozta Wegroszta Zoltán fafaragó népi iparművész.

Wegroszta Zoltán munkáit rengeteg előkészület előzi meg és csak a részletek kidolgozása után kezd el a fával dolgozni és megmunkálni. Alkotásai az érdeklődők számára is lenyűgözően hatnak.

– Mindig kedveltem az ő alkotásait és mindig nagy tisztelettel és megbecsüléssel voltam Wegroszta Zoltán irányába, hogy ilyen fantasztikus dolgokat tud csinálni. Lenyűgözőek a szobrai és alkotásai – mondta Móritz István. 

A kiállítás október 20-ig látható a HSMK Ősze András galériájában.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.