Feloszlatta magát a képviselő-testület Őrtilosban

facebook megosztás

Feloszlatta magát a képviselő-testület Őrtilosban. Az öt fős önkormányzat  három képviselője kezdeményezte a közgyűlés összehívását. Ők azt állították, hogy nem tudnak a polgármesterrel együtt dolgozni, aki szerintük fölösleges költségekbe sodorja a települést.

Még augusztusban nyújtotta be a három képviselő azt a képviselői indítványt, mely szerint a polgármester elvesztette az önkormányzat képviselő-testületének bizalmát. Szerintük nem tájékoztatta három társát a fontos intézkedéseiről, nagy összegű vásárlásairól. Szerintük a videokamera-rendszerre, valamint egy légkondicionáló berendezésre fordított összeget másra is lehetett volna fordítani.

– Az elmúlt időszakban meghozott döntései, intézkedései megkérdőjelezhetőek. A testületet a rendelkezéseiről nem tájékoztatja. Ezen kívül pedig élni szerettünk volna a képviselői betekintési jogunkkal, de a kikért számlákat sajnos mintegy 30 nap elteltével a mai napig sem kaptuk kézhez. Álláspontunk szerint a képviselői eskünket figyelembe véve a jövőre vonatkozóan csak egy lehetőségünk maradt, a képviselő-testület feloszlásának a kimondása – nyilatkozta Cserni-Musztács Marietta, Őrtilos képviselője.

A feloszlatást 3 igen és két nem szavazat mellet elfogadták a kedd esti, közmeghallgatással egybekötött ülésen. A polgármester szerint alaptalanok azok a vádak, amelyekkel kezdeményezték a döntést.

– Én úgy gondolom, hogy minden intézkedésem, ami anyagi vonzattal járt megállja a helyét és bármikor védeni tudom. Nem gondolom, hogy felelőtlen gazdálkodásról beszélhetünk. Ha valaki úgy gondolja, hogy tényleg nem úgy költöttem a pénzt, ahogy kellett, akkor tegye meg a megfelelő lépéseket, állok elébe – mondta el Kelei Zita, Őrtilos polgármestere.

Kelei Zita hozzátette: 75-90 napon belül írják ki az új választást, ez az időpont azonban december első heteire esik. Mivel számos őrtilosi polgár fenyővel foglalkozik, sokan nem tartózkodnának lakóhelyükön. Szerinte ezért a választás várhatóan jövő év januárjában lesz.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.