Felújítási munkák Murakeresztúron (Frissítve!)

Számos felújítási munkába kezdtek Murakeresztúron. Az önkormányzati épület korszerűsítése mellett a falu néhány utcájában az út burkolatát is helyreállítják, valamint buszfordulót is építenek.   

Az önkormányzat épülete sokáig el volt hanyagolva, de ott már a napokban elkezdődtek a felújítási munkálatok. Az ingatlanon - egyebek mellett - hőszigetelést, nyílászárócserét végeznek. A tetőre napelemeket helyeznek el, valamint a mozgáskorlátozottak részére mellékhelyiséget alakítanak ki. A Magyar Falu Program keretéből hét darab légkondicionáló elhelyezése is megvalósul.

– Van egy másik projektünk, amit tavasszal tudunk elindítani a közbeszerzési előírások miatt, nyílt közbeszerzést kell lefolytatnunk. Ez pedig Murakeresztúr belterületén bicikliút kijelölése és két buszmegálló, illetve új buszforduló építése, és útszakasz felújítások – mondta Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere.  

Bár áprilisban megjelent a pandémia az 1600 fős településen, jelenleg a vírus második szakaszában, nincs igazolt, koronavírussal fertőzött lakos.

– Jelenleg nincsen. Betartjuk azokat az előírásokat, amit a hatóságok javasolnak. Fertőtlenítéstől kezdve a maszk hordásáig minden olyan dolgot alkalmazunk, amit meghatároznak a hatóságok – tette hozzá Polgár Róbert, Murakeresztúr polgármestere.  

Ebben az időszakban továbbra is fontos egészségünk megőrzése, így a településen, szombaton Zrínyi kupa futóversenyt tartanak a lakóknak.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Frissítés: Cikkünk élesítése után kaptuk a hírt, a szombati Zrínyi Kupa futóverseny a vírusra való tekintettel elmarad!