Ferkovics József könyvbemutatója

Ferkovics József, Ferkovics című könyvbemutatóját tartották tegnap a Halis István Városi Könyvtárban. Az előadás kapcsán kiállítás is nyílt a képzőművész alkotásaiból a könyvtár kávézójában. 

Ferkovics József Letenyén született, majd több költözés után Nagykanizsán is élt. Tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végezte, mint grafikus. Jelenleg Szombathelyen él. 

 – Az ő életművének egy részét feldolgozta az egyik barátja, aki kiadót alapított ott Szombathelyen és ez a könyv jelent meg. Az a címe, hogy Ferkovics. Ebbe jobbára a festmények vannak, nem a grafikák és a legutóbbi korszakokból van több mű – mondta Kardos Ferenc, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosa.

Ferkovics József elárulta: rengeteget dolgozik és szeret több stílusban alkotni. Festményein leginkább a pasztellszínek dominálnak. 

– Olyan nagyon meghatározó színeim nincsenek, általában a pasztellszíneket, visszafogott színeket szeretem jobban, de mellette nyilvánvalóan vannak azért - mint itt is lehet látni - akadnak harsányabb színek, vagy forradalmibb, tehát eltérőbb az átlagtól, de ettől függetlenül általában visszafogott színstílusban dolgozom – mondta Ferkovics József képzőművész.  

A könyv a festőművész közel tíz évét öleli fel. Stílusára jellemző a sokszínűség, hisz az alkotót minden érdekli és megérinti.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)