Győztes rajt a Pirosban

A Kanizsai Vadmacskák SE női kosárlabda együttese az Atomerőmű KSC Szekszárd II csapatát fogadta a bajnokság nyitányán és végig vezetve meg is szerezte a győzelmet az Amatőr NB I Piros csoportjában.

Kanizsai Vadmacskák SE - Atomerőmű KSC Szekszárd II 78-61 (20-8, 22-17, 11-19, 25-17)
Amatőr NB I Piros csoport női kosárlabda-mérkőzés, 1. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Koncsek, Fleischmann.
Vadmacskák: Fuisz 26, Kovács R. 2, Baa 32, Horváth L. 2, Bánhegyi B. 9. Csere: Zsámár P. 7, Csuha, Füredi, Szórád. Edző: Gábor Erzsébet.

A kanizsaiak tavaly is a szekszárdiakkal nyitottak, csak akkor még a Zöld csoportban mérkőzhettek a felek egymással. A vendégek korábban futottak be Kanizsára, ezért arra is maradt idejük, hogy Kiskanizsára, Horváth Ferenc lelkes sportkedvelőnek „beadják” a szekszárdi színekben kosarazó válogatott Gereben Lívia mezét is.


A szekszárdi ajándék már a kosárlabda-mérkőzés előtt örömet szerzett egy sportrajongónak Kiskanizsán

A kanizsaiak a meccset koncentráltan kezdték és meg sem álltak 10-2-ig. Az első negyed utolsó pillanataiban még rátettek egy lapáttal a hazaiak. A folytatásban Fuisz Viktória kosarai után akkor már Baa Dominika is szórt zsinórban tízet, így a két csapat közötti különbség csak nőtt.

Nagyszünet után a vendégek védekezést váltottak és kanizsai hibákat kihasználva a 25. percben csökkent is a KVSE fórja. A vendéglátók vezettek továbbra is, de az utolsó negyedre azért oda kellett figyelnie Gábor Erzsébet csapatának. A záró tíz percet Baa három sikeres dobásával kezdték, védekezésben is feljavultak és a megszerzett labdák után gyors indításokkal tudtak kosarakat elérni. Emellett a vendégek is agresszíven védekeztek, szívósan küzdöttek, de pontos büntetőkkel a Vadmacskák előnye nem esett vissza. A meccs hajrájában kihasználva Bánhegyi Beatrix magasságát a nagykanizsaiak el is döntötték a találkozó kimenetelét.

- Az első félidőben nyújtott teljesítményünket nem tudtuk megismételni a következő húsz percben, de végig kézben tartottuk a mérkőzést – értékelt a kanizsaiak trénere, Gábor Erzsébet. - Amikor a szekszárdi csapat kezdett felzárkózni, mindig tudtuk újítani.

P.L.