Halálos baleset történt Keszthelyen

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy halálos kimenetelű, két könnyű sérüléssel, valamint három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy balatonfenyvesi férfi közlekedett személyautóval 2020. szeptember 15-én 20 óra 37 perckor Keszthelyen, a Festetics György úton a Fenéki út irányába, amikor a Csárda utca kereszteződéséhez érve balra kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget a vele szemben közlekedő helyi férfi által vezetett segédmotoros kerékpárnak, és összeütköztek. A balesetben a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette - közölte a rendőrség honlapján a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.  

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy fokozottan figyeljenek a kanyarodás szabályainak betartására, mert több közlekedési baleset kiváltó oka ezen szabályok megszegése. Nagyon fontos, hogy mielőtt a járművezető irányt változtat, annak megkezdése előtt meg kell győződnie arról, hogy az előzésébe vagy kikerülésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek. … hogy mindenki hazaérjen!

(Borítókép: police.hu)