Határozottság, célorientáltság és lojalitás – A kanizsai Gergina Szabolcs Gyulát választották az év fiatal vezetőjének

A Coaching Team 2015-ben azzal a céllal hozta létre ezt a szakmai elismerést, hogy támogassák azokat a fiatal vezetőket, akik tudatosak, hosszú távú küldetéssel bírnak és folyamatosan fejlesztik magukat. A szakmai zsűri háromkörös megmérettetés után választotta ki a Humán-Társ Személyzeti Kft. 32 éves ügyvezetőjét.

Gergina Szabolcs Gyula, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának korábbi hallgatója 24 éves korától vezeti a kanizsai székhelyű munkaközvetítő irodát. A céget még édesapja alapította 2006-ban.

– Sajnos azóta ő már nincs köztünk…így én vettem át nyolc éve a kft. irányítását. Munkaerő-közvetítéssel, -kölcsönzéssel, harmadik világbeli munkavállalókkal kapcsolatos tanácsadással foglalkozunk, valamint emellett mezőgazdasági idénymunkák szervezésével is. Fiatalon vettem át a vezetést, de előtte is készültem már erre a szerepre. Erre irányítottam a felsőfokú tanulmányaimat is: hallgattam HR-t, személyügyi szervezést, emberi erőforrás tanácsadást, s jelenleg is képzem magam, ahogy azt az időm engedi. Sok olyan készségem, képességem már a húszas éveim elején megvolt, amit tudtam hasznosítani, s ezek közül sokat az egyetemen még tovább fejlesztettem. Ilyen például a határozottság, a célok folyamatos kitűzése, és a célorientáltság. De ehhez a szakmához nagy fokú empátia is kell, s lojalitás az emberek felé. Folyamatosan képezni kell magunkat, és ahhoz, hogy valaki ma Magyarországon jó ügyvezető legyen egy KKV-szektorhoz tartozó cégnél, elengedhetetlen, hogy legyenek olyan ismeretei is, amik nem tartoznak szorosan a szakmai háttérhez. Ismerni kell például a marketing legfontosabb szabályait, lépeseit, az informatikát, valamint a munkajogot – hangsúlyozta Gergina Szabolcs Gyula.

A fiatal ügyvezető a rangos elismerést a napokban a fővárosban tartott HR Festen vehette át. A pályázóknak egy háromkörös megmérettetésen kellett bemutatniuk eddigi eredményeiket, saját vállalkozásuk működését, vezetői készségeiket, kompetenciáikat és jövőképüket. A szakmai zsűri tagjai az elismeréseket állami; nonprofit, nagyvállalat, KKV, illetve női vezető kategóriákban ítélték oda.  Gergina Szabolcs Gyula lapunknak elmondta: különösen büszke arra, hogy a Magyarországon működő szervezetek számát tekintve, a legnagyobb szektornak számító kis- és középvállalkozások mezőnyében érdemelte ki a díjat.

– Elmondták, hogy 200 fő indult már az öt év alatt, így körülbelül 40 indulóval lehet számolni évenként, s összesen 9 főt jutalmaznak. Voltak vezetői, illetve különdíjasok is. A beadvány felépítése egy pályázati anyagból, s ajánlólevelek beküldéséből állt a szakmai zsűri számára. Ez a bizottság a vírushelyzet miatt nem személyesen, hanem online, egy videókonferencián értékelte a pályázókat. Ez alapján kerültek ki az idei győztesek. Én a KKV-szektor különdíját nyertem el. S úgy gondolom, hogy Magyarországon ez az egyik, hanem a legnagyobb szektor, ahol foglalkoztatnak munkavállalókat. Így külön öröm számomra, hogy ebben az ágazatban sikerült különdíjasnak lennem – mondta a cégvezető.

Az év fiatal vezetője díjat elsőként, 2015-ben Szabó András, egy GPS-es nyomkövetéssel foglalkozó középvállalat tulajdonosa és stratégiai irányítója kapta. 2016-ban Kindli Erna érdemelte ki az elismerést, ő a Tresorit informatikai vállalkozás marketing és értékesítési igazgatója volt 4 éve, azóta egy - szakmailag mindenképpen - meglepőnek mondható váltás után ma már a Bátor Tábor ügyvezetői posztját tölti be. 2017-ben Paál Laurát, a GE IT vezetőjét választotta a zsűri, aki egyébként egyúttal a nagyvállalati kategória legjobbja is lett. A 2018-as győztes pedig Zsótér Csaba, a MOL Csoport Ellátás és Trading igazgatója volt.

Gergina Szabolcs Gyula vezetése alatt a Humán-Társ már korábban is részesült szakmai elismerésben: a Financial Times évente közzéteszi a 100 leggyorsabban növekvő európai vállalat listáját, itt a kanizsai cég 2019-ben a 615. lett, a magyarországi résztvevők közül pedig a harmadik. A vállalkozás a Dunántúlon több településen is foglalkozik munkaerő-közvetítéssel, jelenleg mintegy 100 embernek biztosít megélhetést.

Mikó-Baráth György

(Borítókép: Horváth Zoltán)