Hevesi-iskola – Igazoltan koronavírussal fertőzött az egyik tanuló

Digitális oktatásra állt át az egyik osztály a Hevesi-iskolában. Igazoltan koronavírussal fertőzött az egyik tanuló, így visszavonásig tantermen kívül tanulnak az érintett diákok.

Nagykanizsa környékén az első hasonló eset Nagyrécsén történt, ott szeptember 9-től rendkívüli szünetet rendeltek el az iskolában, e hét szerdától pedig - a jelenlegi tervek szerint - 14 napig digitális oktatásra állt át a teljes intézmény.

– Mi már nem mentünk közösségbe, nem mentünk a gyerekekhez, a többi kollégánál pedig semmi jel nem mutatkozott, egészségesek. Hétfőtől a Bolyai-iskola egyik osztálya állt át digitális oktatásra, mivel az intézmény egyik tanulója igazoltan koronavírussal fertőzött – nyilatkozta Horváth János, a Nagyrécsei-iskola intézményvezetője.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Operatív Törzs döntésének értelmében szerdától a Hevesi-iskola egyik felsős osztályát is tantermen kívüli oktatásra kötelezte. Szabó Erzsébet, az intézmény igazgatója elmondta, minden előírást betartanak, ennek ellenére náluk is igazoltan koronavírussal fertőzött az egyik diák.

– Ilyenkor határidő vagy végleges időpont nincs meghatározva, visszavonásig érvényes a rendelet. A tanárok itt vannak és ugyanúgy oktatnak, a gyerekeknek digitálisan küldik az anyagot, illetve a többi osztály ugyanúgy végzi a munkáját. Reméljük, hogy nem terjed tovább nálunk ez a vírus. nagyon sokan vagyunk, a nagy számok törvénye alapján várható volt, hogy minket is megtalál – árulta el Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója. 

Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatása szerint az iskolákat továbbra is tudják hagyományos módon üzemeltetni, viszont vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani. Szerdán ugyanakkor további szigorításokat rendelt el a kormány.

– Október elsejétől testhőmérséklet-mérés után lehet belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik – mondta beszédében Orbán Viktor miniszterelnök. 

A kormányfő kiemelte: fontos, hogy mindenki betartsa az intézkedéseket és fegyelmezetten álljon a kialakult helyzethez.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)