Hodák Sándor sportfotó kiállítása a dr. Mező Ferenc Gimnáziumban

A sportesemények tele vannak emlékezetes pillanatokkal. A fotós számára legfontosabb a döntő pillanat megörökítése. A titok a megfelelő pillanat kiszámításában rejlik, és ehhez a legjobb út a gyakorláson keresztül vezet.

Hodák Sándor középiskolás kora óta szorgalmasan gyakorolja a sportot és a fotózást is. Tanári munkája mellett évtizedekig fotózta iskolánk rendezvényeit. A sport szeretete és a fotózás iránti érdeklődése összefonódott, így lett kedvelt fotós téma a sport. Időt és energiát nem sajnálva készül a hazai és nemzetközi sporteseményekre a jó fotók megszületése érdekében. Sportfotó esetén a legjobb eredmény eléréséhez fontos ismerni az adott sportág szabályait, technikai oldalát egy mozdulat csúcspontjától a sportra jellemző bennfentes pillanatokig.

A gyors mozgások megörökítése kihívást jelent a fotós számára. A technikai kísérletezés, új látószögek keresése, szokványostól eltérő  nézőpontok választása teszi egyedivé, érdekessé a képeket. A lelátóról vagy a pálya széléről nem mindig látható a küzdelem, az erőfeszítés, a koncentráció, az öröm vagy bánat, a győzelmet jelentő mozdulat vagy fogás, az arckifejezések és hangulatok.

A kiállított képeket nézve mi is egy-egy döntő, örömteli pillanat részesei lehetünk. Köszönjük Sanyinak, hogy láthatjuk a megismételhetetlen pillanatokat és ízelítőt kaptunk a sportesemények hangulatából - olvasható a gimnázium lapunkhoz eljuttatott beszámolójában.

A tárlat november 10-ig tekinthető meg.