Holnap megyei rangadó a hölgyeknél

A kanizsai kézilabdázó hölgyek is elkezdték szezonjukat az NB II Dél-nyugati csoportjában és az első két kör után rögtön egy megyei rangadó következi számukra szombaton: akkor Hévízre látogatnak.

BBSC Balatonboglár - Tungsram SE 25-19 (11-9)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 1. forduló. Balatonboglár, 50 néző. Vezette: Hullmann, Weinert.

Tungsram: Csiszár – Szmodics V. 1, Szabó E. 6, Zvolenszky 8, Csivre V. 1, Raczkó, Szmodics D. Csere: Janzsó, Csivre E., Horváth A., Kovács D. 1, Czinderi, Füstös 1, Ács 1, Edző: Baranyai Zsolt.

Az előző idényt a lezárásakor a 8. helyen fejezte be a boglári csapat, míg a Tungsram SE női NB II-es kézilabda együttese a 12. volt, de mivel nem volt kieső, így ismét találkoztak a felek. Mi több, a kanizsaiak nem is kezdtek rosszul az első félidőben és a mínusz két gól nem tűnt vészesnek a továbbiakra sem. A második játékrészben aztán a hazaiak már határozottabbak voltak, míg a dél-zalaiaknál például az újonnan érkezett Szabó Eszter rögtön hat gólt vállalt, Zvolenszky Nóra pedig tartja az előző idénybeli gólerős formáját.

 

Tungsram SE Nagykanizsa (11.) – Bajnok DSE Nemesvámos (2.) 19-22 (10-13)

NB II Dél-nyugati csoport női kézilabda-mérkőzés, 2. forduló. Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Vezette: Snóbli B., Snóbli Gy.

Tungsram SE: Csiszár – Szmodics V., Janzsó 3, Zvolenszky 6/3, Csivre V., Raczkó 2, Szmodics D. 3. Csere: Tóth V. (kapus), Füstös 2, Ács 1, Csivre E. 2, Horváth A. Czinderi, Kovács D. Edző: Baranyai Zsolt.

A bajnokság előtt kiadott kanizsai protokoll szerint a hölgyek kézilabda mérkőzési is zárt kapusak egyelőre a Tungsram-csarnokban, így Baranyai Zsolt tanítványai is üre lelátó előtt kezdhettek. A hazaiak már csak azért is bizakodhattak a találkozó előtt, hiszen az elmúlt szezonban a dél-zalaiak a két győzelmük közül az egyiket éppen a vámosiak ellen aratták Nagykanizsán. Ezúttal sem volt reménytelen a helyzet és az első játékrészt fájlalhatják kissé a Tungsramnál, hiszen az első játékrész mínusz hármas állása a második harminc percben már nem változott, ettől függetlenül a meccset a vendégek nyerték. Következhet a kanizsaiak számára is az egyik megyei rangadó – szombaton Hévízen mérkőznek 15 órától.

P.L.