Horgászverseny: III. Kanizsa-Balaton Kupa

facebook megosztás

Horgászversenyt tartottak a hétvégén a Csónakázó-tónál. A programot a Vasutas Horgász Egyesület és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége szervezte. A megmérettetést Sándor László és fia, Dániel nyerte 10.52 kilogrammal. Idén harmadik alkalommal rendezett közösen horgászversenyt a két egyesület. A megmérettetésen 9 csapat indult.  

– Kimondottan békés halakról szól a verseny. Ez azt jelenti, hogy az apró halak: keszeg, kárász, illetve a ponty számít. Ami nem tartozik bele, tehát ha fognának is süllőt, csukát, vagyis ragadozó halat, azt azonnal vissza kellene engedni. Súlyra megy, összsúlyra, valamint a legnagyobb halat is díjazzuk –  fejtette ki Németh László, a  Vasutas Horgász Egyesület elnöke.

Kővári Tibor Balatonkeneséről érkezett, és már több mint 50 éve horgászik. Csapata célja egy dobogós helyezés elérése volt.

– A szövetségen belül rendezünk versenyeket, ezeken részt veszünk. Nem vagyok versenyhorgász, csak kísérők vagyunk, de azért megpróbálkoztunk itt a horgászattal is, ugyanis van külön versenycsapatunk. Ez a kollektíva az előző két Kanizsa-Balaton Kupát meg is nyerte – mondta el Kővári Tibor, a Balatoni Horgászegyesületek Szövetségének elnökhelyettese.

Bár a horgászok már reggel 6 óta kint voltak, kapásuk nem igazán akadt, szerintük ez az esős időjárás miatt volt. Végül azért akadtak szép fogások, a legnagyobb halat, egy 6 kilós pontyot, Sándor László kerítette horogra.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.