Ingyenes online sakksuli indul iskoláknak és kluboknak

facebook megosztás

A Magyar Sakkszövetség (MSSZ) és a LearningChess együttműködésének eredményeként szeptember 1-től már magyar nyelven is elérhetőek a LearningChess online tananyagai.    

Az MSSZ tájékoztatása szerint a LearningChess magyar alkotógárdája ingyenesen ajánlja fel oktató rendszerét a sakkegyesületek mellett a magyarországi és határon túli iskolák részére az online sakksuli program keretében.    

A program célja a magyar sakkozás utánpótlásbázisának jelentős kiszélesítése, edzőképzés és tehetségkutatás. "A könnyen kezelhető felületen önállóan is elvégezhető izgalmas leckék nagymértékben megkönnyítik a sakkjáték tanítását folyamatos tematikát biztosítva az oktatóknak, és kiválóan kiegészítik a tábla melletti sakkoktatást is" - áll a közleményben.    

A LearningChess, amely az elmúlt években az online sakkoktatás egyik vezető megoldásává vált a világon, rengeteg tartalmat, és oktatási funkciót kínál, a magyarral együtt már nyolc nyelven, így közel kétszáz 15-45 perces online, interaktív sakkleckét vagy 3000 többváltozatos taktikai fejtörőt. A tanulásmenedzsment rendszerben követhető a tanulók fejlődése, a központi menedzsmentrendszerben pedig helyi szinten a sakkoktató, országos szinten pedig a Magyar Sakkszövetség áttekintheti és menedzselheti az online sakkoktatást.    

A leckék angolról magyarra fordítását a Magyar Sakkszövetség szervezte önkéntesek bevonásával. Az online sakksuli programba edzők és tanárok a sakkszövetség honlapján jelentkezhetnek.

MTI

(Borítókép: hunonchess.com)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.