Járvány – Tantermen kívüli, digitális oktatásra állt át a Bolyai-iskola egyik osztálya

Tantermen kívüli, digitális oktatásra állt át a Bolyai-iskola egyik osztálya. Igazoltan koronavírussal fertőzött az egyik tanuló, a rendelkezés mától lépett érvénybe. Az igazolt fertőzésről már pénteken értesítették az osztályba járó gyerekek szüleit.

Az iskola az előírt járványügyi protokollnak megfelelően járt el, majd az Oktatási Hivataltól kapott utasítás alapján rendelték el a 7.A osztályt illetően a tantermen kívüli digitális oktatást, határozatlan időre.

– Felkészültünk az adott osztályban a digitális oktatás kihívásaira, illetve az Oktatási Hivatal módszertani előírásait figyelembe vesszük, és alkalmazzuk az oktatás során. Ami nagyon fontos, hogy a szülőket próbáljuk és igyekszünk megnyugtatni. Amennyiben a szülőnél kisebb testvér van itt az iskolában, akkor a szülő döntése, hogy a kisebbik testvért kiveszi-e. Mi nem tartjuk indokoltnak, hiszen csak az adott évfolyamban, ahol gond volt, ott tartjuk indokoltnak, hogy a gyermek ne jöjjön iskolába – mondta Tulman Géza, a Bolyai-iskola tagintézmény vezetője.

Az érintett osztályba járó gyerekek szüleinek többségét nem érte váratlanul a rendelkezés.

– Fel lettünk készítve. A szülők és az iskola is azon van, hogy megelőzzük a vírus terjedését. Azon vagyunk, hogy ne terjedjen tovább. Akik betegek, gyógyuljanak meg mihamarabb, és tudjuk tovább folytatni az iskolát, az eredeti órarendet, a többi szülővel és a gyerekekkel - fogalmazott Balázs Beatrix.

Az osztályt érintő digitális oktatás határozatlan időre szól, de egyelőre biztos, hogy két hétre. Az igazgató hangsúlyozta: folyamatosan figyelik és jelentik az esetleges megbetegedéseket, de mint fogalmazott: a legfontosabb: hogy beteg gyermeket ne engedjenek iskolába a szülők.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)