Jazz világnapja a Honvéd Kaszinóval

Koncerttel és kiállítással ünnepli a Honvéd Kaszinó hamarosan a jazz világnapját. Áprilisban elmaradt a rendezvény, melyet most pótolnak, jövő hét pénteken, szeptember 11-én. A részletekről számoltak be a szervezők mai sajtótájékoztatón.

– A rendezvény duplán hiánypótló: egyrészt ritkán van alkalom neves jazz művészeket vendégül látni, másrészt az elmaradt koncerttel méltón kívánjuk megünnepelni a világnapot – mondta el Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

– Nagyon várjuk ezt a szeptember 11-i pénteki rendezvényt. A jazz koncertről ráadásul úgy döntöttünk, hogy kivisszük az utcára, a Kultúr Korzóra. Így több rajongó is látogathatja a rendezvényt, illetve a járványügyi szabályokat is sikeresebben be tudják tartani az emberek, és talán hangulatosabb is lesz –  árulta el Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

A jazz világnapot pótló koncertet a Vörös Niki Quartet adja, Subicz Gábor vendégszereplésével. A szervezők elmondása szerint a jazz szellemiségéhez igazodva a rajongókat ingyenes koncert várja.  

– Viszonylag kevés vokális jazz koncert van Nagykanizsán. Ez azért is fontos, mert ez a vokális jazz zene szélesebb tömeget tud megszólítani. Várjuk az érdeklődőket, a jazz iránt érdeklődőket, akik szeretik a műfajt, nagyon kellemes koncert lesz –  nyilatkozta Halász Gyula szervező.

A hagyományokhoz híven a jazz világnapi rendezvénynek kísérő programja is lesz, ezúttal Ludvig Dániel Életritmus című kiállítása nyílik meg a Honvéd Kaszinóban.

V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)