Jól hangoltak az országos bajnokságra a Kanizsa Box Klub versenyzői

2020. szep. 18.

Jól hangoltak az országos bajnokságra a Kanizsa Box Klub versenyzői. Tóth László tanítványai az elmúlt hetekben Kőszegen és Nagyberkiben mérettették meg magukat. A dél-zalai ökölvívók a somogyi településen rendezett versenyt hibátlan mérleggel zárták.  

A Vas megyei viadalon 3 kanizsai versenyző vett részt, míg a Nagyberkiben tartott Szalacska Kupán 8 sportolóval indult a kanizsai klub, de végül csak négyen léphettek szorítóba. Jó hír ugyanakkor a dél-zalai egyesület vezetése számára, hogy Kovács Petra, Bakonyi Tibor, Torma Balázs és Szüsz Cintia is hozni tudta a meccsét.

– Mindent ki tudtam hozni magamból, azzal a lánnyal bokszoltam, aki tavaly megnyerte a magyar bajnokságot. Most jó erősen sikerült megvernem – mondta Szüsz Cintia, a Kanizsa Boksz Klub egyik versenyzője.

Bár ismét az élet egyre több pontját érintik a vírushelyzet miatti korlátozások, a kanizsai bokszolóknak úgy tűnik van mire készülni, hiszen a jelenlegi határozat szerint megtartják az országos bajnokságot és a kontinenstornát.

– A nemzetközi ökölvívó szövetség meghirdette idén is az  Európa-bajnokságokat, javarészt november középtől december közepéig tartó időszakra, kivéve a serdülő korosztályt, ami nálunk is a legkisebb korcsoport. Úgy néz ki tehát, hogy lesznek országos bajnokságok, egyedül ugye a serdülő ami kérdéses, hiszen nem tartanak ennek a korcsoportnak kontinenstornát, világversenyt – tette hozzá  Tóth László, a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője.  

Kedden egy különleges edzéssel folytatódik a kanizsai versenyzők felkészülése, hiszen Zalaegerszegről, Balatonlelléről és Vecsésről is érkeznek sportolók, hogy tét nélküli meccseket vívjanak a KBK bokszolóival.  

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)