Kanizsán nyílhat meg a Dunántúl első veterán kerékpár múzeuma

facebook megosztás

A Kanizsai Oldtimer Kerékpáros Szövetség nemrégiben megvásárolt egy 170 négyzetméteres helyiségét a régi könyvtár épületében. A tagok fő terve az, hogy nem egy szimpla múzeumot, hanem egy interaktív elemekből álló kiállítást hozzanak létre a készülő intézményben.

Nagy népszerűségnek örvend Kanizsán az oldtimer kerékpárosok munkássága, a veterán biciklik szerelmesei rendszeres részvevői a Város napjához kapcsolódó programsorozatnak. A KOKSZ vezetésének már régi terve volt, hogy létrehozzon egy múzeumot.

– Idén egy hónappal ezelőtt sikerült egy olyan helyiségre szert tennünk, ami most még lehangoló látvány, de itt szeretnénk majd megvalósítani a Kanizsai Oldtimer Kerékpár Múzeumot –  mondta el Dene Tibor, a KOKSZ elnöke. Dene Tibor azt is elárulta: az egyesület a kerékpár-történelem palettájának majdnem az összes elemével rendelkezik.   

– Ha megtaláljuk azt konzerváljuk és ez az érték igazából, hogy nem nyúlunk hozzá, hanem megmentjük éppen úgy, ahogy felleltük. Nyilván, ahogy rá akadunk nem teljes terjedelemben találjuk meg, előfordul, hogy hiányzik belőle egy kerék, sárvédő. Nyilván ezt be kell szerezni. A másik, amikor restaurálásról beszélünk, ez annyit jelent, hogy minden le van tisztítva, rozsdátlanítva, homokfúvózva, újra van festve, csíkozva – folytatta Dene Tibor.

Az egyesület szeretné minél átfogóbb módon bemutatni Nagykanizsa biciklitörténelmét, így bárkitől szívesen fogadnak a kanizsai kerékpározáshoz köthető relikviákat, fényképeket, esetleg dokumentumokat.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.