Keresztségi alkalmat tartottak az adventisták

facebook megosztás

Nagy örömben volt része az adventista közösségnek a hétvégén Nagykanizsán. Az istentisztelet keretében ugyanis egy keresztségi alkalmat tartottak. 

Az adventisták - a Biblia alapján - a felnőtt keresztséget gyakorolják közösségükben. Nem gyermekként beleszületve, hanem személyes meggyőződéssel jutnak el a keresztségig.

A szüleim is régóta ennek az egyháznak a tagjai, így nem volt kérdés számomra sem, hogy ennek az egyháznak a tagja szeretnék lenni. Egész gyermekkoromban itt nőttem fel, és most éreztem elérkezettnek az időt arra, hogy én is megkeresztelkedjek – mondta Szakácsi Péter.

Az adventistáknál egyfajta szövetségkötés a keresztség, amikor arról döntenek, hogy szeretnének Istennel közösségben élni. Az ember leszámol az előző életével, elkötelezi magát és egy Istent képviselő hűséges életet akar élni. A meghalni és újjászületni szimbolikát követik a felnőtt keresztség gyakorlatával.

Pál apostol a Római levél hatodik fejezetében írja le, hogy amikor alámeríttetünk akkor meghalunk a régi énünknek, amikor a víz elnyel bennünket, amikor pedig kijövünk akkor feltámadunk Krisztusban, egy új életet kezdhetünk. Ez egy örök emlék, egy biztos kezdőpont, amire vissza tudunk emlékezni az életünkben – fejtette ki Frend László adventista lelkész.  

A keresztelést felkészítő folyamat előzi meg, ahol 28 bibliai témakört, hitelveket ismernek meg, és a személyes hitélet gyakorlására is tanítást kapnak a keresztséget választók.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.