Kiállítási tárlókba kerültek a „bogarak” a Rozgonyi-iskolában

Kiállítás nyílt Az én bogaram címmel a Rozgonyi-iskolában. A 6.a osztályos tanulók a tárolókban mutatják be különféle gyűjteményeiket az iskola folyosóján.

Az iskola galériaprogramja a járványügyi helyzet miatt sajnos fennakadásokkal jár, a gyerekek gyűjteményét is csak az intézmény dolgozói és tanulói tudják megtekinteni.

– Az elmúlt tanév második félévi karantén időszaka alatt született az ötlet egy online osztályfőnöki órai megbeszélésen, hogy csináljunk egy kiállítást az osztályommal. Annyi mindent gyűjtenek, hogy érdemes lehet ezt megmutatni az iskolatársaiknak, a többi gyereknek is, mert érdekes dolgok kerültek felszínre. Így született Az én bogaram című kiállítás, hogy mindenki a saját kis bogarasságát meg tudja mutatni – mondta Jeszenői Csaba, a  Rozgonyi-iskola igazgatója. 

A diákok összeállításában szalvéta, hűtőmágnesek, színes radírok, de régi pénzérmék és Star Wars-os legó is megtalálható. A nebulók nagyon lelkesek voltak a feladattal kapcsolatban.

– Én a kagylókat gyűjtöm, mert mindegyik más színű és egyedi. A barátnőimtől kaptam őket és a nyaralásokról szoktam hazahozni. A testvéremtől is kaptam kagylókat, mert tudja, hogy nagyon szeretem – árulta el Nagy Kíra. 

Jeszenői Csaba osztályfőnök szerint nem csak jó hobbi egy-egy kollekció bővítése, de sokat is lehet tanulni belőle.

Én hűtőmágneseket hoztam különböző országokból, különböző méretekben. Vannak különleges formájúak, de sima négyzet és téglalap alakúak is. Mi nagyon sok helyen jártunk és mindenhonnan szoktunk hozni hűtőmágneseket és örülök, hogy most ezeket ki tudtam állítani – tette hozzá Kozári Lora. 

Az osztály azt reméli, hogy a különlegességeket látva a jövőben az iskolából többen is kedvet kapnak és követik a példájukat.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)