Kilenc kanizsai harcos teljesítette a Spartan Race egyik legnagyobb kihívását

facebook megosztás

A mintegy 54 kilométeres megmérettetésen 76 akadályt kellett leküzdenie a sportolóknak.

Még augusztus végén, a határzár elrendelése előtt rendezték a csehországi Liberecben a Spartan ultrát, ami az Amerikából indult terep- és akadályfutó-verseny legnagyobb kihívásának számít. Ekkora távot még egyik kanizsai résztvevő sem teljesített, most azonban sikerrel mentek végig a pályán.  

– Az előző esti időjárás megnehezítette az akadályok többségét, hiszen elázott a pálya és az akadályok is, így a csúszós felületek miatt sokkal nehezebb volt teljesíteni őket. S az akadályok száma nem csak azért volt sokkal több, mert többféle akadály volt, hanem, mert több akadályt többször is teljesítenünk kellett a verseny során, akár kétszer, háromszor is – mondta el  Varga Zsolt.

Bander András két éve kezdett el személyi edzésre járni, rossz testtartása miatt. Azóta a verseny mindhárom távját teljesítette, így trifecta harcos lett. Gyűjteményéből most már az ultráért járó érem sem hiányzik.

– Ott helyben azt mondtam volna, hogy soha többet…, pár nappal később azonban már úgy döntöttem, hogy jövőre újra megpróbálnám. Részben azért, mert úgy éreztem, hogy jobban is ment volna, s azért is, mert hihetetlen élmény volt – tette hozzá  Bander András.

Németh Ádám komoly evezős múlttal rendelkezik, a pálya első része azonban szerinte is nehéz volt, viszont a kanizsai csapat tagjai a legmeredekebb akadályok leküzdésében is segítették egymást.

– Elég jó társaság jött össze erre a versenyre, hála Istennek. Jól is sikerült mindenkinek. A pálya első fele kicsit bizonytalan volt, az esős időjárás miatt is. Így az első, rövidebb körben elég sokat rontottunk is. De a táv hosszabb részén sikerült ezeket a problémákat kiküszöbölni, így azokat a feladatokat, amiket az elején nem sikerült megoldani, azt 50 kilométer után már igen – mondta el  Németh Ádám (képünkön).

A libereci verseny nehézségéről az is sokat elárul, hogy a résztvevők másfél-két kilót fogytak azalatt az idő alatt, amíg teljesítették a pályát. A vírushelyzet miatt erősen kérdéses, hogy a kanizsai harcosok legközelebb hol mérettethetik meg magukat.

A kanizsai résztvevők névsora: Rajnics Marianna, Bander András, Bander Zoltán, Horváth Andor, Horváth Attila, Horváth Zoltán János, Nagy Gábor, Németh Ádám, Varga Zsolt

M-B.Gy

(Borítókép: Spartan)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.