Koronavírus – Bezárt a Miklósfai-óvoda

facebook megosztás

Már egy kanizsai óvodában is megjelent a koronavírus-fertőzés. A Miklósfai-óvoda ma üres volt, hiszen keddtől sem a gyermekek, sem az ott dolgozók nem mehettek a nevelési intézménybe. 

Gyermekzsivajtól mentesen telt a nap a Miklósfai-tagóvoda környékén. Ideiglenesen bezárt az intézmény, hiszen két dolgozónak is pozitív lett a koronavírus tesztje.

– A Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatala a dolgozóinkat és a gyermekeket hatósági karanténba rendelte, mivel közvetlen kontaktjai a kollégáknak, együtt töltötték a napjukat az óvodában. Megtettük a jelentési kötelezettségünket és az Oktatási Hivatal péntek éjfélig rendkívüli szünetet rendelt el ebben a tagintézményünkben. A dolgozók és a gyermekek hatósági házi karanténja egy nappal korábban zárul, de hogy a gyermekeket biztonsággal be tudjuk engedni az óvodába egy nappal, meghosszabbodik ez az időszak. Hétvégén megtörténik az intézmény teljes fertőtlenítése és így tudjuk vállalni, hogy a gyermekeket hétfőn biztonságban tudjuk fogadni az óvodában - mondta el Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsa Központi Óvoda intézményvezetője.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.