Lehet mire építkezni

facebook megosztás

A versenykiírás szerint a Kanizsai Vadmacskák SE női kosárlabda csapata vasárnap kezdi meg szereplését a női amatőr NB I-ben és Gábor Erzsébet együttesének háza táján nagy terveket szövögetnek.

Ami biztos, hogy a női kosárlabdázók második vonalában a KVSE a Zöld csoportból a Pirosba került át és kedvező előjelekkel várja az idényt. A márciusban a vírushelyzet miatt berekesztett előző évadban csoportjában a sorozatot a harmadik helyen fejezte be a Vadmacskák, s tette ezt úgy, hogy volt egy tíz meccset felölelő győzelmi sorozata is, mely november elejétől február 26-ig tartott, míg az utolsó bajnokiját február 29-én vívhatta a kanizsai csapat.

Hét hónap telt tehát el a legutóbbi tétmeccse óta, igaz, a most rajtoló bajnokság érdekessége, hogy vasárnap 18 órától a Kanizsai Vadmacskák azt az Atomerőmű KSC Szekszárd II csapatát fogadja, amely ellen az előző idényt is kezdhette tavaly szeptemberben.

Ami az egyik kardinális kérdéssé nőtte ki magát ebben az időszakban, arra már tudjuk a választ, a hét utolsó napján nézők kilátogathatnak a Cserháti-csarnokban sorra kerülő kosárlabda bajnoki meccsre, hiszen ahogy azt megtudtuk, a helyszín kellő légtérrel rendelkezik, a nézőket és a csapatokat megfelelő módon el tudják különíteni egymástól, a lelátón pedig az érdeklődők maszkban és másfél méterre egymástól foglalhatnak helyet.

- Maradjunk annyiban, hogy szeretnénk elöl végezni a tabellán – foglalta össze az elvárásokat Gábor Erzsébet, a Vadmacskák együttesének vezetőedzője. - Jurkó Noémi tért vissza hozzánk, úgy érzem, ő mindenképpen nagy erősítés lehet számunkra majd az idény során. Rögtön a Szekszárd II csapata esetében olyan együttessel kezdünk, mely komoly játékerőt képvisel és utánpótlás terén is remek háttérrel rendelkezik. A nyitómeccstől függetlenül is sok munka vár ránk az elkövetkező hónapok során és kíváncsian várom, center poszton miként alakul a helyzet, mivel Budai Dorina abbahagyta és távozott a csapattól. Az edzőmeccsek során kialakult kép ugyanakkor kedvező az együttesünkre nézve, ráadásul a junior tornákon nyújtottak alapján 3-4 kosaras esetében mindenképpen az látszik, hogy a felnőtt mezőnyben is segítségünkre tudnak lenni. Ha így lesz, egy valóban jó szezon elé nézhetünk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.