Megvan a tizenharmadik!

Megszerezte hivatalosan is története tizenharmadik bajnoki címét a Tungsram Aquaprofit NSK NB I-es sakkcsapata, miután az ASE Paks otthonában is győzött a bajnokság utolsó fordulójában.

ASE Paks (3.) – Tungsram Aquaprofit NSK (1.) 5:7

NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés, 9. forduló. Paks.

Eredmények (elöl a hazaiak): Berkes – Bánusz döntetlen, Ács P. - Balogh Cs. döntetlen, Kaczúr – Kántor döntetlen, Lizák – Aczél döntetlen, Balázs – Medvegy 0:1, Krsztulovics – Ribli döntetlen, Lázárné – Galyas 0:1, Vidéki – Bodó N. döntetlen, Dankházi – Gara T. 0:1, Losonczi – Gombócz döntetlen, Molnár B. - Krutti döntetlen, Tancsa – Orsó döntetlen.


A kanizsai NB I-es sakkcsapat a Duna-parton ünnepelhette 13. bajnoki elsőségét

A listavezető nagykanizsai sakk együttesnek nem volt semmi más feladata, mint legalább egy pontot szereznie a tabellán második Paks otthonában, s abban az esetben a dél-zalaiak máris elmondhatták magukról, hogy történetükben a tizenharmadik bajnoki címet is elkönyvelhették. Nos, a találkozó harmadik órájában már bőven túlszárnyalták ezt, hiszen az első kilenc parti döntetlenre végződött, ami máris 4,5 pontot jelentett...

- Örülünk, hogy megszereztük természetesen az újabb bajnoki elsőségünket, s mindezt úgy, hogy még nyertük is a paksi meccset – fogalmazott a nagykanizsai klubvezetés részéről Nádasi Tamás. - Mindez azt jelentette, hogy a szezont 12 pont, vagyis gyakorlatilag egy meccsnyi előnnyel hódítottuk el ismét a serleget. Tettük mindezt úgy, hogy az utolsó találkozónkra már nálunk sem voltak idegenlégiósok. Az, hogy bajnokok lettünk, egyben azt is magában foglalja, hogy zsinórban a tizenkettedik jött így össze a tizenháromból.

P.L.