Misét tartottak a Kámán-hegyi kápolnánál

facebook megosztás

A tótszentmártoni Kámán-hegy kápolnájának negyedik évfordulóját ünnepelték tegnap a hívek. A kápolna berendezése, szobrai a keresztfája és annak megmunkálása is felajánlás volt a helyi, tenni akaró közösség tagjaitól. Haszon Beátának egy zarándokút után jött az ötlete, hogy kápolnát építene azok számára, akik szeretnének elmondani egy imát egy békés helyen. A Kámán-hegyi pincéjüknél az alapot 2016 tavaszán ásták ki, amiben sok környékbeli segédkezett. 

– Az alapot nyitva hagytuk egy hétig és megkértük az embereket, hogy akik szeretnék letenni a terheiket, nyugodtan hozzanak akármilyen kegytárgyat. Rengeteg mindent hoztak az alapba. Úgyhogy a kápolna alatt rózsafüzérek, szentképek, kegytárgyak, a világ összes tájáról, szent helyekről származó kövek vannak elhelyezve – mondta Haszon Beáta.

A misét tartó plébános Vas megyéből érkezett a hívekhez. Merkli Ferenc elárulta, hogy 22 éve ezen a vidéken volt diakónus, így jól ismeri a tótszentmártoniakat.

– Jó érzés, hogy 22 év után is hívják az embert, hogy tartson miséket. Amúgy is szeretem a természetet, szeretem a dombokat, hegyeket, most is Somlóról jövök, épp szüreteltem. Mindenképp ide, egy másik vidékre eljönni nekem csodálatos érzés – fogalmazott Merkli Ferenc plébános.

Bárki, bármikor elzarándokolhat a kápolnához, akár egy hosszú imádságra vagy csak egy keresztvetés erejéig.

H.R.

(Borítókép és fotó: Horváth Zoltán) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.