Pályázat bírósági fogalmazói álláshelyekre

facebook megosztás

Pályázat bírósági fogalmazói álláshelyekre

A bíróságok évente kétszer, az őszi és a tavaszi félévben hirdetik meg a bírósági fogalmazói álláshelyeket. A jogi végzettségű fiatalok előtt 2020. II. félévében összesen 25 hely áll nyitva, köztük egy a Keszthelyi Járásbíróságon.

A pályázatokat az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH) kell eljuttatni.  Személyesen (1055 Budapest, Markó u. 9.) vagy postai úton (1363 Budapest Pf.: 24.), illetve igazságügyi alkalmazott esetében a munkáltatói jogkör gyakorlójának egyidejű tájékoztatásával.

A pályázatok beérkezésének határideje 2020. október 5.  16 óra 30 perc

Az álláshelyek betöltéséhez a jelentkezőknek meg kell felelni a pályázati feltételekben foglalt kritériumoknak, illetve teljesíteniük kell a szükséges felvételi vizsgát, amely egy írásbeli és egy szóbeli versenyvizsgából áll.

A felvételt nyert bírósági fogalmazók a 3 éves joggyakorlat ideje alatt helyi- és központi képzések keretében valamennyi ügyszakban gyakorlatot szereznek, így a büntető, a polgári, a munkajog területén, az első- és másodfokú bírói munkában, illetve megismerik a cégbíróság tevékenységét, az ügyfélszolgálati irodák, kezelőirodák működését, határozat-tervezeteket szerkesztenek.

Munkájuk során a fogalmazók olyan szakmai ismereteket szerezhetnek, amelyek nagyban hozzájárulnak a szakvizsgák sikeres teljesítéséhez. Emellett részt vesznek az ügyfélfogadási napokon, ahol eljárásjogi ismeretekkel és beadványok kitöltésével segítik a jogkereső állampolgárokat. Lehetőségük van külföldi ösztöndíjprogramokon és tanulmányutakon is részt venni, amelyek nemcsak szakmai tudásuk, hanem nyelvi ismereteik bővítését is lehetővé teszik.

A jelentkezés feltételeiről és a felvételi eljárásról, versenyvizsgáról részletes információk az alábbi linken érhetők el: https://birosag.hu/birosagi-fogalmazoi-palyazatok

MEGHIRDETETT ÁLLÁSHELYEK

Zalaegerszeg, 2020. szeptember 11.

 

                                                                                              Dr. Bartalné dr. Mentes Judit

                                                                                                         sajtószóvivő

Részletekért katt az alábbi ikonra.

Csatolmány Méret
Fogalmazói pályázat - részletek 822 KB

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.