Piacozás Újudvaron

facebook megosztás

Egy éve nyitotta meg kapuit az újudvari termelői piac, a koronavírus óta pedig harmadik alkalommal érkezhettek újra kuncsaftok és árusok a vásárba.

Szombat reggel már nyüzsögtek Újudvar termelői piacán a kereskedők és pakolták meg szatyraikat mindenféle helyi finomsággal az ide látogató vásárlók. A vírus megjelenése óta harmadik alkalommal tartottak piacnapot a helyiek.

– Mivel a nyári szezonban teljesen zárt volt most már harmadik alkalommal kicsit visszafogottan, de megnyílt a piac újra. Kezdenek a régi vevők és a piacozók is megjelenni – mondta  Merencsics István, Újudvar alpolgármestere.

A község 300 négyzetméter területen mintegy 21 árusító helyet kínál, amiket a környékbeli termelők vehetnek igénybe. Steinbeck Orsolya gusztábbnál gusztább sajtokat hozott a vásárra.

–Nagyrécséről érkeztünk. Én tiszta só, ecettel készítem a sajtokat. Ezek friss sajtok, amik meg vannak füstölve, illetve natúr változatban is, többféle ízesítéssel – mondta Steinbeck Orsolya sajtkészítő.

A vásárlók közül is sok a visszajáró vendég, akik szívesen látogatnak ki a piacra körülnézni.

– Minden alkalommal el szoktunk jönni. Sok minden érdekes dolog van itt. Eljöttünk körülnézni igazából a kislányommal – tette hozzá Horváth József.

A portéka nagyon színes és szinte minden megtalálható, ami szem szájnak ingere. A házi tészták és sütemények mellett helyet kapnak a házi szörpök és különböző kézzel készült termékek is.

H.R.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.