Race for the cure – Séta és futás a mellrákos nők támogatásáért

facebook megosztás

RACE FOR THE CURE séta és futás a mellrákos nők támogatásáért találkozót szerveztek vasárnap a Csónakázó-tónál. A program célja a figyelemfelhívás és az adománygyűjtés volt.

Idén első alkalommal rendezték meg Nagykanizsán a közös sétára és futásra invitáló eseményt. A résztvevők 5 kilométeres távot tettek meg. – Ez egy európai szintű felhívás, mivel októberben a mellrák hónapja van. Ebben a három napban Európában futnak, sétálnak a mellrák támogatásért, mivel felhívják a figyelmet a vizsgálatokra és a megelőzésre. Én is a barátaimat egy közös sétára invitáltam – mondta el Kovácsné Mojzer Anett fő szervező.

Az országszerte összegyűlt regisztrációs díj segítségével a szervező egyesület a kemoterápiás kezelésen résztvevő nőket kívánja támogatni. – A megmozdulás célja az, hogy az Országos Onkológiai Intézetnek gyűjtsünk, azon belül is a betegeknek egy hűtősapkára, amit kemoterápia alatt kapnak a betegek, hogy ne hulljon ki a hajuk. Ugye a kemoterápia elviszi a hajunkat és a testszőrzetünket, és ezzel, hogy egy kicsit komfortosabban érezzük magunkat ezalatt a terápia alatt próbálják megtartani a hajunkat, ami nekem már lassan újra lesz – fogalmazott Hári Szilvia szervező. Az adományok mellett a találkozó célja, hogy minél több nőhöz eljusson az üzenet: miszerint oda kell figyelni magunkra, a testünk jelzéseire és el kell járni a szűrővizsgálatokra.

G.D.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.