Rekordkísérletre készülnek a hévízi veterán autó kiállításon

facebook megosztás

Harmadik alkalommal rendeznek veterán autó találkozót szeptember 12-én Hévízen, ahol idén egy különleges rekordkísérletre is készülnek a szervezők. A cél, hogy egy időben, egy helyen a legtöbb OT minősítésű veterán jármű jelenjen meg.

A nézők ezen találkozón is elkészíthetik fényképeiket,, lesznek autók, amibe bele is lehet ülni, hogy közelről tapasztalhassuk meg a veterán autók okozta életérzést. Az esemény ötletgazdája és szervezője, Tóth Zoltán nem csak megszállott veterán autós, számára az adományozás is nagyon fontos, így lehet az, hogy regisztrációs díj és belépő helyett tanszercsomagot kér a résztvevőktől – írja a likebalaton.hu.

Az előző évi találkozók hozománya, hogy vannak autósok, akik azóta rendszeresen segítik a gyerekeket, folyamatosan küldenek nekik ruhákat, tévét, monitort. A tavalyi rendezvényen egy felújított pedálos Moszkvicsot is elárvereztek, abból az összegből számítógépeket és monitorokat vittek az iskolának, és minden gyerek kapott egy névre szóló csomagot is.

A főszervező elmondta: Hévíz az egyik legszebb helyszín az országban, nagyon fontos, hogy nem egy bevásárló központ parkolójában lesznek, hanem a tófürdő előtti téren.

– A rendezvény sikerének 50%-át a helyszín adja. Hévíz földrajzi adottságainak köszönhetően hozzánk az ország több pontjáról is eljönnek a veterán autósok. Egy soproninak lehet, hogy egy pécsi találkozó már messze van, de Hévízig elgurul. Ez a rendezvény egy valódi találkozási, közösségépítő pont lett az elmúlt években. Az első rendezvény előtt egy csendesebb júniusi napon gondoltam arra ezen a téren, hogy itt mennyi autó elférne, mennyi embert vonzana egy ilyen kiállítás. Gyorsan körbe is sétáltam a Festetics és a Deák teret, leléptem a hosszát, és keresztbe is bejártam, otthon felrajzoltam, majd itt újra lemértem, hogy 77 autó elférne itt. Az átrium és a környező utcák az első évben 180 autót mutattak be, a második alkalommal pedig 200 jármű volt itt. Idén a Rákóczi utca és az Erzsébet királyné utca is kiállítási helyszín lesz – fogalmazott Tóth Zoltán.

Elmondta azt is, hogy három gyűjtőponton találkoznak az ország különböző részeiből érkező járművek. Balatonszentgyörgy, Balatongyörök és Zalacsány a találkozási pontok. A Balatonszentgyörgyre érkező autósok Keszthelyen, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen keresztül mennek el Balatongyörökig, ott a Szépkilátónál megállnak, és az ott várakozó autókkal indulnak Hévízre. A zalacsányiak tíz perces késéssel indulnak Balatongyörök irányába és szembetalálkoznak velük. Így időeltolódással érkeznek majd Hévízre, itt nagyon gyorsan be tudnak állni érkezési sorrendben a kijelölt helyekre.

Az idei évre tervezett rekordkísérletről elárulta: a cél, hogy egy időben, egy helyen a legtöbb OT minősítésű jármű jelenjen meg. Ez nem csak a szervezőknek jelent presztízst, hanem a kiállítóknak is, hiszen minden résztvevő kap egy névre szóló certifikált oklevelet, és bekerülnek a rekordok könyvébe. Az előző évben a közel 200 kiállított autóból száz OT-s rendszámú volt, a cél, hogy ez a szám idén is meglegyen, esetleg túl is szárnyalják.

Forrás: hirbalaton.hu

(Borítókép: Fekecs Imre/retrovasak.hu)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.