Sebességmérést hajtott végre a Nagykanizsai Rendőrkapitányság

Sebességmérést hajtott végre a Nagykanizsai Rendőrkapitányság a 7-es, a 74-es és a 61-es számú főutakon csütörtökön. A kanizsai rendőrök a ROADPOL baleset-megelőzési programhoz csatlakozva ellenőrizték a forgalmat.

A Közlekedésbiztonsági Napokhoz a magyar rendőrség szeptember 16 és 22 között kapcsolódott be. A gyorshajtók kiszűrése azért is lényeges, mert a személyi sérüléses balesetek körülbelül 35 százalékát a gyorshajtók okozzák. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság illetékességi területén háromféleképpen mérték ma a sebességet.

– Az egyik, hogy egy civil autó fix helyre ki van állítva, abból mérjük a sebességet, az így készült felvételek egy zárt rendszeren keresztül a központba kerülnek és az objektív felelősség alapján a jármű üzemben tartója kapja meg a büntetést. A másik, amikor civil rendőrautóból mozgás közben mérjük a sebességet. ha így jogsértést észlelünk, akkora járművezetőt kiszedjük a forgalomból és helyszínen lefolytatjuk vele az eljárást. Harmadik esetben szintén civil rendőrautóból mérünk, de megállítással, ahogy a 61-es számú főúton a 7-es főút felől érkezőket mérjük, a leállítás pedig a kaposvári út 61-es számú főút kereszteződésében történik – mondta el Miszlai Ákos rendőr alezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője.

K.V.

(Borítókép: Horváth Zoltán)