Szomszédban a koronavírus – Pozitív lett a Csurgói KK három stábtagjának tesztje

2020. szep. 18.

Pozitív lett a Csurgói KK három stábtagjának koronavírus-tesztje. A klub csütörtök délutáni közleménye szerint azonnal felfüggesztették az edzéseket, és az esetleges kontaktszemélyek azonnali hatállyal önkéntes karanténba vonultak.  

A Csurgó férfi kézilabda csapata múlt hét szerdán játszott - hazai pályán - a Szegeddel. Hétfőn kiderült: a Csongrád-Csanád megyei csapat játékosai közül többeknek pozitív lett a PCR-tesztjük. Három csurgói stábtag is enyhe tüneteket produkált, ezért a klub leteszteltette őket, és eredményük pozitív lett. Az egyesület keretéhez tartozó személyek mind hatósági karanténba kerültek, így a következő, Veszprémi KKFT elleni bajnoki biztosan elmarad.  

– Úgy gondoltuk, hogy felelősségteljesen, saját költségen, leteszteltetjük Nagykanizsán ezt a három játékost, illetve stábtagot. Sajnos pozitív lett a tesztjük, így nyilvánvalóan a folyamat tovább lép egy következő szakaszába, amikor is a lejelentési kötelezettségeket meg kell tennünk a szövetség és a népegészségügyi hivatal felé. S a korlátozó intézkedéseket, ha nem is órákon belül, de holnap biztosan elrendelik –  mondta Erdélyi Péter, a Csurgói KK ügyvezető igazgatója.

M-B.Gy.

(Borítókép: Kanizsa TV)