Tettlegesség a nagykanizsai javítóban

A fiatalkorú vádlott belekötött kiskorú társába. ütötte, rugdosta, a nyakát szorongatta. A felügyelőnő sem tudta megfékezni, vádat emeltek ellene.

Egy 2001-ben született nagykanizsai férfi 2019. január elsején 15 óra körül érkezett vissza tartózkodási helyére, a nagykanizsai javító intézetbe.

Megérkezését követően belekötött a vele egy csoportba tartozó kiskorú sértettbe (a továbbiakban kk.), a televíziót néző sértett fejét ütögette, mire az egyik gyermekfelügyelő rászólt, hagyja abba.

A terhelt a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyta, a kk. sértett hátát, lábait, derekát rugdalta. A gyermekfelügyelő ismét rászólt, mire fiatalkorú terhelt bement a szobájába. A gyermekfelügyelő kk.-t behívta magával a nevelői irodába, ahová rövid idő múlva fk. terhelt utánuk ment, kk. karját ököllel többször megütötte.

A felügyelőnő felszólította fk. terheltet, hagyja békén a sértettet, ellenkező esetben hívja a rendőrséget, mire fk. terhelt  lehiggadt. A gyermekfelügyelő kiment a mosdóba, ezt kihasználva fk. terhelt ismét megütötte kk. fejét és a nyakát szorongatta.

A felügyelőnő a helyiségbe visszatérve ismét elbeszélgetett fk. terhelttel, aki távozott, majd rövid idő múlva berontott az irodába, egyik kezével megfogta  kk. nyakát, másik kezét ökölbe szorítva ütötte, majd  nekilökte a számítógép asztalnak.

A bántalmazás következtében kk. testén 8 napon belül gyógyuló sérülések, - így a csípő, váll, felkar, koponya, comb zúzódása - keletkeztek.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség testi sértés vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta lapunkat dr. Pirger Csaba ügyész, a Zalaegerszegi Főügyészség  sajtószóvivője.